Algemeen

Nadat je op het controlepaneel bent ingelogt ga je naar "Email Accounts". Hier kan je een email adres aanmaken en zelfs automatisch laten koppelen aan de mailbox op je smartphone, tablet of pc.

Dataverkeer bestaat uit het aantal GBs (of MB, KB, bytes, etc.) dat wordt verbruikt door de bezoekers van uw website, het downloaden van een bestand, het versturen van e-mail en al het overige Internet verkeer. Bij elk opgevraagd bestand van uw website worden er gegevens (dus data) verzonden naar de computer van de bezoeker. Hoe meer mensen uw website bezoeken, des te meer gegevens (lees dataverkeer) er worden verzonden. Wanneer u een bestand op uw website hebt staan van 2 MB en dat wordt 20 keer gedownload, dan betekent dit in theorie dat u 40 MB dataverkeer heeft verbruikt.

Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s dataverkeer per maand. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

Schijfruimte is de totale ruimte die u tot uw beschikking heeft op onze server voor het totaal van uw website, e-mail berichten, databases, log bestanden en statistieken. Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s schijfruimte. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

U kunt uw webpagina’s via een FTP programma (zie ook het antwoord op de vraag “Wat is FTP”) of via Dreamweaver met een ingebouwd FTP programma uploaden naar uw account op de server. U kunt inloggen met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen direct na uw bestelling.

Na het inloggen kunt u uw website in de map “/domains/domeinnaam.nl/public_html” zetten. Uw website dient altijd een indexbestand te hebben, anders zal de standaard pagina zichtbaar blijven.

FTP is een afkorting van File Transfer Protocol. Met een FTP programma kunt u bestanden uploaden en downloaden via het internet. Bestanden kunnen van uw computer naar de server verstuurd worden en u kunt bestanden van de server ontvangen op uw computer.

Een goed en gratis FTP-programma (betrouwbaar en veel gebruikt) kunt u zelf downloaden bij Filezilla of SmartFTP.